Kalustussuunnitelma pieneen kaksioon

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tuttavaperheemme on valitettavista asioiden puitteista riippuen joutunut tilanteeseen, jossa heidän omakotitalossaan on alkamassa suuri remontti, ja remontin tieltä on muutettava tilapäiseen asuntoon. Muutto kahden lapsen kanssa isohkosta talosta pieneen kaksioon ei varmasti ole helpoimmasta päästä, eikä asiaa helpota lainkaan se, että vanhasta kodista ei voi ottaa juurikaan mitään kalusteita mukaan. Koska remonttibudjetithan tunnetusti venyvät ja paukkuvat, pitäisi uuteen tilapäiskotiin saada kalustus edullisesti, mutta kuitenkin niin, että se palvelisi nelipäisen perheen elämää. Olen itse monesti miettinyt ensimmäiseen omaan asuntooni muuttoa, ja kuinka kalustukseeni kuului työpöytä ja kaksi patjaa lattialla päällekkäin, että olisipa elo ollut silloinkin hieman helmpompaa, jos nykyisenlaisia edullisia huonekaluketjuja olisi jo ollut olemassa. Niinpä keräilin kollaaseihin ideoita pienen kaksion edullisehkoksi sisustukseksi lähtien liikkeelle ajatuksesta, että vaalea värimaailma avartaa hieman pientä tilaa ja miettien kalustusta niin, että se mahdollisesti palvelisi myös remontin valmistuttua vanhassa kodissakin.

Olohuoneeseen perhe tarvitsisi vuodesohvan, jotta  vanhemmillekin saadaan nukkumapaikka. Parisänky olohuoneessa tuntuisi ajatuksena hankalalta, sillä tottahan tilapäiskodissakin käy vieraita ja lasten leikithän useimmiten kantautuvat kuitenkin omasta huoneesta olohuoneeseen vaatien oman tilansa. Lisäksi, kun vielä ruokailutila on yhteinäistä tilaa olohuoneen kanssa, sopii sohva paremmin yleisilmeeseen. Vuodesohvathan ovat pääsääntöisesti melkoisen hintavia, ainakin, jos niiltä toivoo vielä katseenkestävyyttä, mutta Ikeasta kuitenkin löytyisi vaalean beige kaunis sohva, jonka vuodekokokin riittäisi kahdelle aikuiselle ihmiselle.

MAINOS3.jpg

Vuodesohvan lisäksi olohuoneeseen tarvitaan myös pienehkö TV-taso sekä pimentävät verhot suojaamaan etelänsuuntaisista ikkunoista paistavalta auringolta. Vaikka tiedän perheen äidin suhtautuvan epäileväisesti sohvapöytiin, lisäsin kuitenkin kollaasiin pienen kevyen rattailla helposti sivuunliikuteltavan päydän laskutasoksi ja perheen pienimmän touhupaikaksi. Rattaat alla helpottavat myös pöydän siirtelyä silloin, kun sohva yöajaksi levitetään vuoteeksi. Vieraita varten saisi kätevästi lisää istumatilaa edullisilla pinottavilla jakkaroilla. Koska asuntoon tulvii luonnonvaloa, ei kattovalaisin ole välttämätön, vaan veikeä lattiavalaisin saattaisi vallan hyvin riittää ainakin alkuunsa. Muuten sisustaisin huoneen vaaleilla väreillä, ja allergiaperheeseen soveltuvilla pölyämättömillä tekstiileillä. (Matto / Hobby Hall, muut kollaasiin tuotteet / Ikea)

Lasten huoneeseen tarvittaisiin nukkumapaikka kahdelle lapselle, tilaa lelujen säilyttämiseen ja kenties pöytä eskaria syksyllä aloittavalle vanhemmalle lapselle. Myös perheen äidillä on käyttöä työpöydälle kotona. Alunperin ajatuksena oli, että vanhemmalle lapselle ostettaisiin täysimittainen sänky, ja nuorimmainen nukkuisi  vielä pinnasängyssä, mutta tutkailtuani valikoimaa ja mietittyäni perheen tarpeita varsinaisessa kodissa ehdottaisin kuitenkin nukkumäjärjestelyksi kerrossänkyä. Kerrossänky vapauttaisi lattiatilaa leikeille, ja korkealla lisälaidalla alasänky uskoakseni voisi soveltua myös pienemmälle lapselle. Tämä helpottaisi myös niitä iltoja, kun vanhempien pitää kömpiä petiin nukuttamistouhuihin.

Mainokset6.jpg

Selkeä värimaailma rytmittäisi pientä tilaa ja tehostevärin voisi poimia vaikka vanhemman lapsen suosikkihahmosta. Allergiaystävälliseen lelujen säilyttämiseen ehdottaisin ovilla varustettua kaappia, mutta kuten jokainen äiti-ihminen tietää, myös lelusäkkejä tarvitaan. Kuvan raidallinen pussukka on HM Home-malliston pyykkipussukka, ja sen saa kiristettyä naruilla umpeen, jotta lelut saisi tarvittaessa pölyltä suojaan. Kevyempien verhojen lisäksi voisi huoneeseen ajatella rullapimennysverhoa, jolla huone saadaan päiväuniaikaan pimennettyä riittävän hämäräksi. (Matto / Asko, Pyykkipussukka ja lakanat/ HM, Angry Birds hahmo/ Verkkokauppa.com, Rahi ja rullaverho /Jysk, Kerrossänky /Kalustematti, ,muut kollaasin tuotteet/Ikea)

Ruokailutilaan mahtuisi juuri neljän hengen pöytä, ja yhteinäisen ilmeen saavuttamiseksi värimaailma noudattelisi minun visioissani olohuoneen kanssa samoja linjoja.

asut1.jpg

Koska huonekalukaupoissa ale on nyt kuumimmillaan, saisi ruokailuryhmiä nyt hyvin edullisesti, jopa puoleen hintaan. Ruokailutila-keittiöakselille ajattelisin myös helppoa rullaverhoratkaisua sekä kevyttä kattovalaisinta. Muutenhan ilmettä voi aina muokata helposti ja edullisesti liinoin, tabletein ja erilaisin piensomistuksin. (Ruokailuryhmä / Asko, Astiasto / Hobby Hall, Rullaverho/Jysk, muut kollaasin tuotteet Ikea).

Tällaisia sisustusmietteitä tänään. Onko siellä ruudun takana koskaan mietitty, että voisipa laittaa koko sisustuksen kerralla kokonaan uusiksi? 


(Kuvat lainattu tuotetiedoissa mainituilta sivuilta.)

Alelöytöjä lapselle

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Hei kaikki lapsekkaat siellä. Olettehan huomanneet, että Reiman verkkokaupassa on myös alkanut ale? Kävin juuri itse klikkailemassa Jampalle vaatetusta ostoskoriin, ja ajattelin vinkata teillekin. Itse olen ainakin kokenut Reiman vaatteet hyvin laadukkaiksi, ja mikä parasta, heiltä löytyy värivalikoimaa joka makuun. 


PicMonkey%20Collage_reima.jpg

1. Syksyn ja talven varalle fleecehaalari välikausiasun ja talvihaalarin alle, nyt 24,43e.
2. Ja jonka vaihtoehtona arvoin pitkään kaksiosaisen fleeceasun välillä, nyt 27,93e.
3. Harmikseni tästä soft-shell takista ei enää löytynyt meidän kokoa, 34,30e.
4. Mutta tämä takki minua jäi vielä vähän kutkuttelemaan, 48,30e.
5. Näitä hanskoja sen sijaan tarvitaan syksyn sijasta jo nyt.11,83e.
6. Ja entäs tämä pipo sitten, melko viileä, vai? 13,23e
7. Ja tämä, 10,43e.
8. Ja jos tämä  tästä vielä kesäksi muuttuu, niin tarvitaan toki katu-uskottava lippis, 10,43e.
9. Ja vinkiksi vielä, että jos välikausihaalari jäi keväällä pieneksi, niin kannattaa tarttua tilaisuuteen. Tämän lisäksi löytyi myös muita värikkäämpiä vaihtoehtojakin vielä vaikka kuinka.

Itse nyt tosiaan keräsin kollaasiin vain niitä vaatteita, joita Jampalle tilailin, tai joiden ajattelisin hänelle sopivan, mutta toki pienille tyttösillekin löytyi valikoimaa. Käykäähän kurkkaamassa.


(Postauksen linkit ovat kaupallisia linkkejä. Kuvat lainattu Reiman verkkokaupan sivulta.)

Mustavalkoiset alelöydöt

torstai 26. kesäkuuta 2014

Onko kukaan sitä mieltä, että tämän kesän alennusmyynnit on olleet vähän kehnonlaiset? Johtuneeko sitten talouden taantumasta, että tuotteita on alunperinkin otettu myyntiin sen verran tarkasti, että kovin paljoa ylimääräistä ei ole jäänyt vai mistä, mutta ainakaan täältä Oulun seudulta ei kaupoista löydy enää juuri mitään alennustuotteita. Myös verkkokauppojen valikoimat ovat olleet heikommanlaiset kuin yleensä, ja yllätyksekseni en ole tehnyt ostoksia edes Stokkan * tai Finnish Design Shopin * aleista niinkuin yleensä joka kerta.

Tänään piipahdin kuitenkin naapurikunnan ostoskeskuksessa jahtaamassa Jampalle sopivia rönttähousuja hiekkalaatikkotouhuihin, ja tulihan se sitten kierrettyä ne muutkin kaupat kuin lastenvaatekaupat. Iloiseksi yllätykseni löysinkin sitten Hemtexiltä pientä kivaa itsellekin hyvin edulliseen hintaan.

IMG_4654.jpg

Olen pitkään haikaillut Tine K:n punoskassista, mutta en ole raaskinut sitä ostaa tiedettyäni, että käyttökerrat saattaisivat kuitenkin jäädä vähäisiksi. Nyt kuitenkin tarttui matkaan tämä huippuedullinen korvike hintaan 3,95e. Kasseja jäi vielä mustia jäljelle minun napattuani tämän viimeisen valkoisen torikassin matkaani. Materiaali on muovia, joten uskalsin valkoisen ottaa, kun sitä pystyy sitten tarvitessa putsaamaan ihan kunnon aineilla ja myyjän mukaan käyttää vaikka suihkussakin.

IMG_4629.jpg

Mustavalkoiset keittiöpyyhkeet kustansivat kokonaiset 1,95e kpl ja servetit 0.95e. Nätä minä kutsuisin jo löydöksi. Minulla oli jossain vaiheessa elämää ihme päähän pinttymä siitä, minkä merkkisiä keittiöpyyhkeiden tulee olla, mutta onneksi olen sittemmin tullut järkiini. 

IMG_4648.jpg

Rekvisiittana toimivat keinohortensiaoksat raahasin muuten mukanani Italiasta asti. Lomakohteessamme kun  oli kerrassaan ihastuttava täysin valkoinen pikku sisustusliike, jonne olisin voinut jäädä huokailemaan koko päiväksi. Katsoin kuitenkin paremmaksi ottaa palan tuota kaineutta mukaani.

Jampan housukokoelman kartuttamisen lisäksi ostin myös omaan vaatekappiiini vähän täydennystä. Olen laatinut itselleni täydennettävien vaatteiden ostoslistan, jota hoin mielessäni kaikkien muidenkin (normaalihintaisten uutuus)vaatteiden huudellessa perääni. Ja tässähän tämä.

IMG_4667.jpg

Yllättävä värivalinta, vai? Helmirannekorusetti oli, tunnustettakoon, heräteostos puoleen hintaan Glitteristä. Saahan sitä vähän tehdä niitäkin...?

Ja koska minä en olisi minä, jos en tunnustaisi, että vaikka muuten on alennusmyynneissä pysynyt järki tallella, niin kenkiä tämä ei valittevasti koske. Koska hyytävän kylmät kesäkelit on jo vieneet ajatukset syksyn pukeutumiseen, kävin eilen ihan vain pikkuisen selailemassa Spartoon*valikoimia. Yllätys olikin melkoinen, kun kerrankin omassa 37 koossani oli alennettujen kenkienkin puolella valikoimaa jäljellä vaikka kuinka, ja niinhän minä sitten vähän hurahdin... Lupaan kyllä pyhästi, että kenkien saavuttua sovittamisen jälkeen pidän niistä vain yhdet... tai ehkä kahdet... On muuten kätevä tuo Spartoon toiminto, missä kenkiä voi hakea koon mukaan, niin ei tarvitse turhaan selata kymmeniä sivuja ja sitten aina pettyä, kun klikkaa tarkemmat tiedot esiin, ja oma koko onkin loppunut. Vielä kun alekoodilla SALESS14 sai ylimääräisen 5 % alen jo alennetuista kengistä, niin eihän sitä voinut vastustaa kiusausta, Tilaukseen lähtivät nämä*, nämä*ja nämä*. Hups.



(* Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)

Seinällä

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vihdoin ja viimein sain hankittua kehykset Helsingin reissulla toukokuun lopussa Nougatista tekemäni pikku ostokseen. Alun perin mielessä oli toinen printti, mutta nähtyäni tämän kököttävän liikkeen hyllyn päällä kehystettynä päädyin muuttamaan suunnitelmia. Ja mitäs muuta se elämä kaipaa kuin vähän tasapainoa...?

IMG_4537.jpg

Alkuperäisessä suunnitelmassani olisin laittanut näitä Ylva Skarpin printtejä useamman vierekkäin, mutta esteeksi nousi vaihtelunhaluni. Minulla  kun on tapana pyöräyttää kalustus ympäri aina aika ajoin, ja vaikka sohva olisikin aina seinän vieressä, sekin tuppaa seilaamaan muutaman kymmen senttiä puoleensa riippuen siitä, miten Jampan leikit levittäytyvät. Symmetriasta olisi siis ollut turha haikailla. Tällä hetkellä juliste kehyksineen riippuu juuri siinä, mihin vanhasta taulusta sattui koukku jäämään, mutta katsellaan nyt ajan kanssa, mille korkeudelle se lopulta päätyy. Viereen kun olisi vielä tarkoitus hommata joku toinen printti. Tämä useissakin blogeissa nähty Fotografiskan myymä Paolo Roversin teos olisi kyllä kiehtova, mutta epäilenpä, että joutuisin joka päivä selittämään Jampalle, että kuka tuo täti on, jonka kuva roikkuu meidän seinällä...

IMG_4475.jpg

Miehenpuolen kauhuksi riemuksi päätin tosiaan taas eilen kääntää sohvan vastakkaiselle seinälle. Vastalauseiden myrskystä huolimatta itse pidän myös tästä "kesäjärjestyksestä", jossa olohuone rajautuu enemmän omaksi alueekseen ruokailutilaan ja keittiöön nähden ja sohva ja tuolit muodostavat tiivimmän seurusteluryhmän. Eräiden toisten mielestä kyseinen järjestys vaan on ahdas.

Mutta lisää uudesta järjetyksestä myöhemmin, nyt hyviä öitä!
(Kyllä vaan. Blogi tosiaan päivittyy nykyisin tässä yhdentoista korvilla. Jamppa kun menee nykyisin nukkumaan noin puoli yhdentoista aikaan! Että sellaiset rytmit meillä.)

IMG_4469.jpg

Work in progress

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Argh. Inhoaako kukaan muu matkaltapaluuta suunnattomasti? Pesukone pauhaa ja kuivausteline kököttää olohuoneessa kuin taloksi asettuneena, puhumattakaan kymmenen päivän poissaolon aikana ympäriinsä levittäytyneestä pölykerroksesta, pihalla nyppijäänsä kaipaavista kesäkukista ja lähtökiireessä muutenkin täysin hieman rempalleen jääneestä yleisilmeestä. Sillä välin kun lomakuvat odottavat karsijaansa, eräs minulle heitetty haaste ajan kanssa pohtijaansa ja yksi kiva uusi juttu noutajaansa postista, tuupattakoon eetteriin eräät jo hetki sitten ohimennen napsaisemani kuvat työpöydän String-hyllykön vakioasukkaista. Ja vakioasukkaistapa juuri. Minä kyllä olen ihaillut monen taiturin kausittain hyllyköhinsä vaihtelemia asetelmia, joissa vaihtuvat niin sävyt kuin esineetkin, mutta itsellä ajaa käytännöllisyys tässä kauneuden ohitse. Minä kun nyt vaan oikeasti tarvitsen niitä kyniä ja tykötarpeita käden ulottuvilla, kun istun koneen ääressä töitä tekemässä tai ihan muutakin touhutessa. Lisäksi, kun kodin värit eivät juuri muutenkaan vaihtele, ei hyllykön ilme ole kummemmin muuttunut, vaikka välillä olen saattanut jonkun esineen vaihtaakin, mustia ja valkoisia kun ovat nekin. Yleensä hyllyllä kökkii vielä kamera objektiiveineen, sillä se on niitä harvoja paikkoja, jonne Jamppa ei (vielä) ulotu, vaikka tuolille kiipeäsisi.

IMG_4327.jpg

Joku saattaa kysellä mahtaako tuoksukynttilä olla kenties mainitsemani tarve-esine, joten kerrottakoon, että toki on. Tuo kyseinen kappale kun tuoksuu (sytyttämätömänä) niin hyvälle, että työpöydän ääreen istahtaessa aina tulee hetkeksi oikein hyvälle tuulelle sitä tuoksutellessaan.

IMG_4314.jpg

Elämässäni on muuten edelleen Tiimarin mentävä aukko. Mihinkäs minä nyt syksyllä marssin kynävarastoani kartuttamaan?

IMG_4320.jpg

Helsingin reissuilta kantautui mukana Granitista muutama pikku juttu, niinkuin nyt nämä klemmarit ja Tigerista täydennystä washiteippikokoelmaani. Miksi, oi miksi Tigerilla ei voi olla verkkokauppaa? Haahusin siellä taas ympäri ämpäri liikettä varmaan tunnin, ja poistuin mukanani kassillinen tuikitarpeellisia härpäkkeitä...

IMG_4325.jpg

DG:n kotelossa piilee lasit, jotka määrättiin minulle jo vuosikausia sitten, mutta joita en koskaan oppinut pitämään. Lasit pääsee nenälle noin kerran kuussa, kun työmaalla on isossa auditoriossa kokous, jossa pitää nähdä erittäin kauaksi heijastettua tekstiä. Muuten suunnistan edelleen  melko lepakkona. Eriyisesti autoteiden opasteet tuottavat hankaluuksia, ja eräänkin kerrann olen jatkanut matkaa määränpään ohi, kun en ole ajoissa nähnyt mitä kaistaa pitkin pitäisi ajella.

IMG_4321.jpg

Ylähyllyllä odottaa pokkariversiona edelleen Fifty Shades of Grey, jonka sain ystävältäni lukulainaan jo hyvinkin puoli vuotta sitten (jos satut S.olemaan linjoilla, niin lupaan pyhästi aloittaa sarjan lukemisen ihanhetikohta). Onko teillä tullut luettua kyseistä teosta, joka niin paljon tuntui ihmisiä puhututtavan vuosi takaperin?

No mutta kello alkaa käydä puolta yötä, joten pakko hipsiä nukkumaan. Ensi viikolla sitten toivottavasti olisi luvassa jotain pientä mukavaa teille lukijoille, jos eräs juttu nyt toteutuu niinkuin on suunniteltu. Pysykäähän kuulolla.

Juhannusta!

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Hyytävää juhannusta! 
Täällä kärsitään pientä ilmastollista kulttuurishokkia, kun Italian päässä lämpömittari näytti paluumatkalle lähtiessä + 32 astetta, ja nyt kotosalla juhannusta on vietetty vesisateisessa seitsemän asteisessa säässä. Huh. Eilen aamupäivällä kurvailtiin tuhatta ja sataa lentokentältä kotiin, jotta ehdittiin juuri ja juuri vielä lähikaupan ovenkahvaan kiinni ennen sen sulkeutumista. Onneksi juhannussuunnitelmat oli muuten jo hyvissä ajoin tehtynä, ja ihana ystäväperhe odotteli meitä kylään grilli kuumana. Hetken aikaa vielä aurinko jaksoi kurkistella miesväen valmistaessa lihoja pöytään, mutta juhla-ateria nautiskeltiin kyllä sitten ihan suosiolla sisätiloissa. Tenavat ei vielä oikein juhannuksen päälle ymmärtäneet, mutta Jamppa kyllä alkoi jälkiruokakakun ilmestyessä pöytään kyselemään, että miksi on juhlat. Hän kun on tottunut yhdistämään kakkukestit syntymäpäiväjuhliin. Iltaa istuttiin hartaasti pikkutunneille saakka, ja ehtoisana emäntänä häärännyt ystävä valmisteli vierasväelle sängynkin valmiiksi. Aamulla jatkettiin vielä juttua puolille päivin, jotta lapset saivat vielä hetken leikkiä ( ja kinastella) keskenään, kunnes palattiin hetkeksi kotiin ennen seuraavaan juhannuspöytään lähtemistä. Laukut on vielä purkamatta ja matkavaatteet odottaa pesijäänsä, mutta eiköhän ne ehdi myöhemminkin, vietetään nyt juhannus loppuun ensin. Toivottavasti teilläkin on ollut kaikilla mukava keskikesän juhla säästä huolimatta.

IMG_4430.jpg

IMG_4424.jpg

IMG_4440.jpg

IMG_4463.jpg

IMG_4452.jpg

Blogi kesälomailee

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Heipähei kaikki!

Olette ehkä huomanneetkin, että täällä päässä on ollut viime päivinä hiljaista. Minä kun olen ryntäillyt suuna päänä ympäriinsä keräämässä tykötarpeita ensimmäiselle perhelomalle. Apteekissakin on tullut käytyä jo useamman kerran, kun eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka... Ja jos yleensä olen kova stressaamaan matkoille lähtöä, niin nyt stressimittarissa ei enää edes asteikko riitä, kun tuntuu, että taaperon kanssa matkalle lähtiessä on muistettava niin monta asiaa. Suuntaamme siis Italian lämpöön (tai ukkoseen, mitä sääkartat näyttivät nyt viikonlopulle lupailevan) ja blogikin pitää pientä kesälomataukoa. Palailemme kotiin juhannukseksi, joten sitten taas pääsee kuvailu- ja kirjoitushommatkin vauhtiin.

Kiitos muuten vielä tätäkin kautta kaikille ihanille ihmisille, jotka kävitte lauantaina Oulun seudun bloggaajien kirppiksellä. Ilma suosi, ja kaikki liikkeellä olevat tuntuivat olevan niin hyvällä tuulella, että päivä vierähti joutuin. Ja tosiaan, jos siellä linjoilla sattuu olemaan se hämmästynyt naishenkilö, jolle juttelin kuin vanhalle tutulle, niin pahoitteluni. Kasvomuistini teki tepposet ja sotkin sinut seinänaapuriini At Home bloggaaja Jaanaan. Hetken päästä ehta Jaana ilmestyikin paikalle, ja jouduin tovin miettimään, että hetkinen, kenellekäs minä juuri äsken porisin pitkät pätkät... 

Kaunista ja ihanaa kesäkuuta kaikille, toivottavasti olette vielä siellä Juhannuksen jälkeenkin!

IMG_2188.jpg

Aina ei voi onnistua

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Jep. Tämän piti olla pävän asu -postaus. Kuvittelin aamulla vetäisseeni jotain helteiseen, mutta pilviseen päivään sopivaa loma-asua ylleni, ja kun liikenteessä oltiin kerran koko perheen voimin, lykkäsin kameran miehelle, että otas nyt kuva. Valitettavasti päivän asu -touhua hullunhommana pitävä hieman vastahankainen kuvaaja ei varsinaisesti jaksanut panostaa kuvaukseen, niin sain lopputuloksesta todeta, että taidan olla tykkänään tukaton ja lisäksi kohtalaisen leveän takamuksen omaava. Ei tullut nimittäin kuvaajalla mieleen kertoa, että tuuli tuiversi poninhännän selän taakse ja kuvakulmakaan ei sitten ollut vallan mairitteleva. Koska aina ei kuitenkaan voi onnistua, täräytetään nyt sitten blurrattu versio asusta eetteriin joka tapauksessa.

IMG_4417.jpg
                                 Maksimekko Vila / T-paita H&M / Vyö Pieces / Sandaalit Esprit/ Laukku H&M

Käytiin siis porukalla fiilistelemässä loman alkua ensin kauppatorilla ja sitten Nallikarin rannalla. Nallikarin rannalta löytyy muuten minun mielipaikkani ehkä koko maailmassa. Tiedättehän, kun hammaslääkärissä ja muissa ikävissä tilanteissa käsketään aina ajatella jotain mukavaa tyyliin Think of a happy place, niin se minun onnellinen paikkani löytyy Nallikarin laiturin päästä vanhan majakan kyljestä. Joku muu saattaa ihmetellä, mitä mahtavaa on harmaassa meressä ja kasassa kiviä, mutta tänne minä vain palaan joka kesä. Parhautta on, jos laiturin nokassa saa hetken istua aivan yksin.

IMG_4368.jpg
IMG_4371.jpg
IMG_4366.jpg

Pikkumiehen mielestä parasta hommaa rannalla on istua ja heitellä kiviä mereen. Pitkäksi venähtäneen heittelytovin jälkeen jäimmekin vielä ruokailemaan uuteen Nallikarin Rantaravintolaan. Lounaan jälkeen aurinko ilmestyikin paahtamaan taivaalle ja tuli hoppu kärrätä väsähtänyt matkamies päiväunille.

IMG_4381.jpg
                                          Ministyle: Farkkushortsit ja T-paita Pomp De Lux / Hattu H&M / Tennarit Adidas

 Illalla pitäisi vielä pakata auto kattoon asti täyteen kirpputoritavaraa, toivottavasti huomenna Torilla nähdään.

Bloggarikirppis

Heipähei kaikki täällä Oulussa ja lähiseutuvilla asustelevat! Onhan jo korviinne kiirinyt sana, että ensi lauantaina 7.6. järjestetään jo perinteikkääksi muodostunut bloggareiden kirppis Oulun Torin rannassa klo 9-15. Tapahtuman Facebook sivujen mukaan paikalle on saapumassa jo tuhatpäinen joukko, eli jos mielit löytöjä tekemään, kannattaa olla ajoissa paikalla.

10259895_746131895426730_856576455407636

Kuva lainattu Karlan blogista.

Minulla on myyntiin tulossa taas hurjat määrät tavaroita ja Jampan vaatteita. Jos siis sinulla tai jollakulla lähipiirissäsi sattuisi olemaan tarvetta 1-2 vuotiaan pojan vaatteille, niin tulehan kurkistelemaan valikoimaa. Myynnissä mm. välikausipukua, kumpparit, Polarn O Pyretin kevyttoppatakkia, PoPin toppalakkia ja kintaita yms. Mukaanhan kannattaa pikkurahan lisäksi varata myös hieman isompia seteleitä, jos mielii päästä myös merkkivaatteista kaupoille. Itse bongasin viime kesänä paljonkin juuri PoPin vaatteita naapuripöydän myyjättäreltä. Lisäksi myynnissä on mm. Stokke Tripp Trapp Baby Set valkoisena sekä jonkun verran vielä vauvatavaroitakin, kuten esimerkiksi tämä ihana Mamas and Papasin unipussi, joka on uudenveroisessa kunnossa oltuaan meillä vaan koristeena. Lisäksi haikein mielin luovun lopuista vauvamaisemmista somisteista, kuten näistä.

IMG_4161.jpg

Pentikin halinalle ja halipupu etsivät nyt uutta kotia, samoin kuin Mamas and Papasin virkattu peite, Shhh....Baby sleeps-ovikoriste, sekä vekkulit kirjatuet.
Lisäksi myyntiin on tulossa jonkun verran piensisustustavaraa, kuten Iittalan tuikkuastioita, ja mm. Designers Guildin pieni lahjapakkaus.

IMG_4173.jpg

IMG_4178.jpg

Muutamia omia vaatteita ja kenkiäkin lähtee myyntiin, mm. Espritin yläosia, ja nämä kuvassa näkyvät mustat Calvin Kleinin nilkkurit sekä konjakin väriset nahkanilkkurit.

IMG_4167.jpg

Mikäli joku mainituista tai kuvien tuotteista kiinnostaisi, mutta et ole paikallisia, niin huikkasehan sähköpostin puolelle, miksei se postitse lähettäminenkin onnistuisi.

Eli tervetuloa kaikki Torille lauantaina, ja kertokaahan blogeja seuraamattomille kavereillekin, että nyt olisi tilaisuus tehdä löytöjä niin pukeutumisen kin sisustuksenkin saralla.

Näkemisiin!

Terassihaaveilua

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen varsinainen lomapäivä on valjennut melkoisen syksyisessä ilmanalassa. Taivas on harmaan pilvimassan peitossa ja tuuli puhaltelee kuin syksyllä konsanaan. Lisäksi Jamppa-parka on ilmeisesti jonkunnäköisen allergian vuoksi saanut ihoreaktion, joka saa hänet näyttämään minimittaiselta Frankensteinin hirviöltä. Punaista ryyhelmää löytyy joka puolelta kehoa, ja silmätkin on raukalla niin turvoksissa, ettei tenavaa viitsi lähteä kiikuttamaan mihinkään ihmisten ilmoille kauhisteltavaksi. Mitäpä sitä sitten päiväuniaikaan tekisi, kuin vähän haaveilisi.
Meillä on kotimme yläkerran yhteydessä parinkymmenen neliön terassi, joka on nyt jo kahden vuoden ajan ollut heittiöllä. Tilaa ja mahdollisuuksia olisi, mutta tähän saakka kaikki sisätilojen ratkaisut ovat ajaneet kiireellisyysjärjestyksessä ohitse. Haaveissa kuitenkin siintää mehevä sohvaryhmä, jossa voisi aurinkoisina päivinä kölliä lueskelemassa ja yksinkertainen ja helppohoitoinen ruokailuryhmä, johon grilliherkut voisi kattaa kauniisti esille. Keräilinpä siis kollaasiin haaveita, jotka joku toivekeiju voisi mielellään taikoa terassillemme vaikka heti.

TERASSIKOLLAASI.jpg

Olen pitkään etsiskellyt sopivaa polyrottinkista sohvaryhmää, joka kelpaisi niin kokonsa kuin yksinkertaisen muotokielensä puolesta. Tänä keväänä löysin Hobby Hallin valikoimasta useammankin ryhmän, jonka kelpuuttaisin. Tuota kollaasissa olevaa ryhmää löytyi myös päinvastaisella väriyhdistelmällä, jossa runko oli musta ja tyynyt vaaleat,mutta jotenkin ajattelisin hoidon kannalta tämän valkoisen tummilla tyynyillä olevan helpompi. Harmittavaa kyllä, tuohon valkoiseen ei ollut saatavilla sopivanlaista sohvapöytää, rahin päällä kun todennäköisesti tulisi useimmiten pötköttelemää miehen jalat... Tällä hetkellä terasillamme on neljän hengen tiikkipuinen ruokailuryhmä, joka kaipailee jo kipeästi eläkkeelle pääsyä. Yritin miehelle ehdottaa, että sen voisi maalata kuvan ryhmän tyylisesti valkoiseksi, mutta maalikaupassa olivat kuuleman mukaan väittäneet, että useaan kertaan öljytyssä pöydässämme ei maali pysyisi hyvänä, vaan alkaisi jo pian halkeilla. Kukkia en juuri terassilla pidä, sillä olen niin ötökkäkammoinen, että pelkkä pörinä saa jo minut juoksemaan kirkuen kilometrin päähän. Pienen istutuslaatikon sen sijaan haluaisin, sillä koin toukokuun puolessa välissä jonkun hetkellisen hurahtamisen, ja ostin kasan taimia, jotka nyt rehottavat ulkona pikkuruisessa muovisessa kasvihuoneessaan autokatoksessamme...joo, juuripa näin. Terassi olisi niille kenties vähän parempi paikka. Vilttejä ja tyynyjä säilytellään tällä hetkellä yläkerran aulassa korissa, ja nuo kollaasiin poimimani mustavalkoraidalliset versiothan täydentäisi täydellisesti haaveterassin sisustusta.
Sihen asti, että se keiju tai lottovoitto saapuu, näillä mennään.

IMG_7929.jpg

Askon auringonottotuolit ovat vielä onneksi kuosissa. 

IMG_8019.jpg

Ja kyllähän sen rupsahtaneen pöytäparan ääressä vielä voi syödä ja lueskella.

IMG_8015.jpg

Ja tärkein juttuhan terassielämässä on se aurinko. Sitä onneksi piisaa hyvinä päivinä puolesta päivästä pitkälle iltaan saakka.

Joko teillä on muuten kaikilla kesäkukat laitettuna? Eräät taitaa taas vaihteeksi olla hiukka myöhässä asian kanssa, ja alakerran piha huutelee vielä tyhjyyttään.




Kuvat kollaasiin lainattu Hobby Hall ja Kodin 1.

Matkalla mukana

Heipparallaa! Täällä ollaan taas, vähän väsähtäneenä, mutta iloisena siitä, että reissu sujui hyvin. Kun matkalle mukaan nappaa parikymmentä teini-ikäistä, ei koskaan voi olla vallan varma, mitä reissu pitää sisällään. Tällä kertaa kaikki kuitenkin onneksi sujui mallikkaasti, mitä nyt vähän piti öiseen aikaan haahuilla tukka pystyssä pyjama-asuisena hotellin käytävillä vaientamassa hieman turhan äänekkäitä matkakumppaneitamme. Säät suosivat Helsingissä ja tulipa tuliaisina mukana jopa pieni rusketuskin.Jonkun verran ehdin myös vähäisinä vapaahetkinä kierrellä kaupoissakin, ja tokihan sitä tuli hankittua itselle muutama synttärilahja ensi viikon merkkipäivän kunniaksi. Niistä sitten lisää myöhemmin.

Tänään asiaa pakkaamisesta. Minä olen aina ollut melko toivoton pakkaaja, ja mielellään haalisin mukaan ainakin aina puolet vaatevarastoani ja kymmenet parit kenkiä, kun jonnekin lähden. Aivan viime vuosina olen oppinut vähän järkeistämään pakkaamistani, ja mahdollisimman kevyen kapsäkin toivossa suunnittelen asukokonaisuudet valmiiksi ja pyrin valitsemaan matkalle mukaan vaatteita, jotka kaikki sopivat toistensa kanssa yhteen. Asiaa lienee helpottanut se, että suurin osa vaatevarastoani on nyttemmin melkoisen mustavalkoista.

IMG_4000.jpg

Laukun sisällön suunnittelussa suurena apuna näin lyhyellä matkalla toimii myös sääennusteet. Vaikka ne harvoin aivan pomminvarmoja ovatkaan, saa niistä ainakin suuntaa sille, millaisissa varusteissa tulee tarkenemaan.

IMG_4006.jpg

Koska minä olen melkoinen vilukissa, pidän yleensä huolen siitä, että ainakaan palelemaan en joudu. Niinpä tälläkin kertaa lähdin matkaan kaksien pitkien housujen kanssa. Toiset olivat tummansiniset kapeat perusfarkut, ja toiset haalean beiget twillihousut. Vaaleat pitkät housut kun on mitä mainiointa matkaseuraa, sillä niissä ei tule kylmä, mutta ne eivät myöskään ole liian kuumat edes paahtavassa auringossa. Myös neuletakit palvelevat vilukissaa, sillä niillä on niin helppo säädellä tilanteen tullen vaatetusta, ja ne on helppo sujauttaa kassiin, jos hellettä alkaa liiaksi piisaamaan. Tällä kertaa mukana oli lyhyt valkoinen, ja pidempi musta puuvillaneuletakki. Kevyempänä yläosana toimi valkoinen T-paita. ja kuvasta puuttuvat mustavalkoraidalliset perustopit.Kevyen kesäinen, mutta silti ihanasti tuulelta suojaava huivi on tuoreimpia löytöjäni Kapp Ahlista.

IMG_4019.jpg

Onko kenelläkään muulla tapana tehdä sitä, mitä minulla, että vaikka kuinka pakkaisi järkevästi, pitää aina viime hetken lähtöpaniikissa heittää matkalaukkuun jotain älytöntä, mitä ei kuitenkaan koskaan käytä? Minulla se oli tällä kertaa mikromittaiset shortsit. Vaikka shortsit kuinka ovatkin siistin näköiset prässeineen, olivat ne nyt kuitenkin liian lyhyet työmatkaa ajatellen.
IMG_4028.jpg

Korkokenkänaisenkin on vaan taivuttava aina näillä retkillä sen totuuden edessä, että kaikki matkat kolmen päivän ajan taitetaan kävellen. Silloin on syytä jättää ne korkkarit kotiin, ja kaivaa kaapista matalat luottokengät.

IMG_4036.jpg

Parhautta tällä matkalla edusti uusi jumbokoon olkalaukkuni. Yleensä en ostele laukkuja ketjumyymälöistä, mutta tavatessani H&M:llä tämän mammuttiveskan, en voinut jättää ostamatta. Laukkuun mahtuu järisyttävä arsenaali tavaraa, ja silti sitä on miellyttävä kantaa, koska kantokahvojen lisäksi laukku on varustettu pitkällä olkahihnalla, jota tälläkin reissulla kannoin vuoroin toiselta olalta, ja vuoroin toisella olalta ristikkäin vartalon yli. Eikä selkä ja hartiat väsyneet lainkaan. Lisäksi, kun hinta on edullinen, ei tarvitse niin stressata sen kanssa,  uskaltaako laukun laskea lattialle tai maahan, tai sattuuko nyt taivaalta tihuuttamaan vettä päälle.

IMG_4038.jpg

Raybanin Aviatorit (jotka nyt eräältä höhlältä jäivät kuvatessa koteloonsa) pelastavat reissaajan. Kun heikosti nukutut yöt ja helteessä talsitut päivät alkavat näkyä rähjääntyneenä ulkoasuna, voi piiloutua peilipleksien taakse. Ja illoista hotellihuoneessa ei kyllä enää nykyisin tulisi mitään ilman tablettia. 

Millaisia pakkaajia te olette? Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen, sillä muutaman viikon päästä pitäisi lähteä etelän matkalle koko perheen voimin ihka ensimmäistä kertaa, ja mieltä jo kaivertaa kysymys, että mihinkäs ne Jampan vaatteet saadaan mahtumaan...