Syyssomisteita metsästä

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Aurinkoista sunnuntaita! Viikko sitten samanalaisena kauniina päivänä käytiin Jampan kanssa metsäretkellä. Jampan mukaan olimme metsäntutkijoita, ja hommaanhan kuului mustikoiden metsästystä ja mahtavien keppien löytämistä. Vähästä se on kiinni pienen ihmisen riemu. Itse muistin metsässä hortoillessani, että pari vuotta takaperin olin keksinyt poimia metsäretkeltä mukaan käpyjä ja varpuja kynttiläasetelman somistukseksi. Tällä kertaa jätin kävyt metsään, ja napsin mukaani muutaman puolukanoksan.

IMG_6194.jpg

IMG_6196.jpg     IMG_6218.jpg

IMG_6202.jpg

IMG_6208.jpg

IMG_6188.jpg

Ja sitten taas vähän reality-osastoa... Kenellä lapsiperheellä ei oikeasti ole ruokailupöytä vuorattuna pöytätableteilla? Ainakin meillä tabletit on välttämättömät, mikäli ei halua koko ajan stressata pöydän naarmuuntumisen tai kuumista astioista vaurioitumisen kanssa. Ja koska talouden miesväki sattuu olemaan erityisen suttaavaa mallia, on tablettien oltava vielä helppohoitoisia. Tällä hetkellä sitten tällaisia. 

IMG_6238.jpg

Heippa kesälle

maanantai 25. elokuuta 2014

Kyllä se nyt on uskottava, että syksy on saapunut. Vettä vihmoo ja aamuisin meinaa jo hampaat kalista. Tenavallekin piti tänä aamuna vetäistä välikausihaalaria päälle. Tulevana viikonloppuna pitäisi yrittää päivittää vaatekaapit syksyä varten (vaikka tuntuu, että ihan vastahan minä juuri järjestelin kesäkamppeet esille!) ja vilkaista, onko saappaat ja nilkkurit huoltoa vailla. Mutta eipä siinä, syksy on kesän jälkeen ihan suosikkivuodenaikojani (niistä kahdesta muusta ei sitten tarvikaan puhua, yh...). Saa sytytellä kynttilöitä ja hautautua viltin alle hämärässä illassa ja aamuisin kietoutua suureen kaulaliinaan.
Joten heitetäänpä ihan virallisesti hyvästit kesälle 2014. Kesälle, jolloin tuli ainakin...

...matkustettua
IMG_0628.jpg

IMG_0355.jpg

IMG_0618.jpg'

...fiilisteltyä merten äärillä
IMG_0503.jpg

...vietettyä yhden jos toisenkin pikkupojan juhlia
IMG_5320.jpg

IMG_5325.jpg

...leikittyä viherpeukaloa
IMG_4286.jpg

IMG_4275.jpg

...vietettyä aikaa ihanien ystävien kanssa
IMG_4438.jpg

...herkuteltua 
IMG_4240.jpg

...sisustettua ja kotoiltua perheen kanssa
IMG_4683.jpg

IMG_5636.jpg

IMG_4561.jpg

IMG_5885.jpg

IMG_5680.jpg

...vietettyä rantaelämää enemmän kuin vuosiin
IMG_0792.jpg

...ja seurattua erään hurmaavan pikkumiehen kasvua entistä isommaksi ja touhukkammaksi pojaksi
IMG_0493.jpg

Heippa kesä!
IMG_0717.jpg  

ps. Kesän konsertista ja festareista ei vaan irronnut mitään painokelpoista kuvamateriaalia, mutta olipahan kyllä elämäni Sonisphere toukokuun lopun kaatosateessa pitkät kalsarit jalassa, ja toisessa ääripäässä helteisen heinäkuun Qstock kolmekymmenen asteen auringonpaisteessa. Ensi kesää odotellessa.

The girly corner

lauantai 23. elokuuta 2014

Juuri kun pääsin viime postauksessa vilauttelemaan työhuonetta, on siellä taas jokin muuttunut. Olemme jo puolisen vuotta sitten luovuttaneet sen suhteen, että Jampan vaatteita säilytettäisiin herran omassa huoneessa yläkerrassa. Oli vaan liian työlästä lampsia koko ajan portaissa ylös alas hakemassa puhdasta päälle tai kantamassa alvariinsa pesukoneessa pyöriviä pikkuvaatteita sinne tänne. Tilapäisratkaisuna olin raivannut miehen vaatekaapista muutaman hyllyn Jampan vaatteille, mutta nyttemmin tila ei enää riittänyt, mikä saattanee johtua siitä, että eräillä on tainnut välillä lähteä lastenvaatteiden hankinta hiukkasen lapasesta. Minulla oli myös paha tapa jemmailla alennusmyynnistä ostamiani seuraavan koon vaatteita Jampan huoneeseen, ja unohtaa sitten hankkineeni ne, jolloin tuli ostettua vähän liikaakin samantyyppisiä vaatteita. Niinpä totesin, että joskus joutuu sisustus joustamaan käytännön tarpeiden alla, ja pyysin miestä kantamaan lipaston Jampan huoneesta alakerran työhuoneeseen. Mikään varsinainen kaunistushan itse lipasto ei ole, mutta se on niin syvä, että nielee uumeniinsa melkoisen määrän vaatteita. Tokihan tätä rumilusta piti hieman somistaa, ja niinpä työhuoneeseen muodostui eräänlainen tyttömäinen nurkkaus. 

IMG_6160.jpg

IMG_6142.jpg

Kynttilävarastot huutelivat viime talven jäljiltä tyhjyyttään, joten pitää käväistä varaston täydennyksellä, että pääsee tunnelmoimaan, Suunnittelin jo hetkeä, jolloin pistän kynttilät palamaan, heittäydyn vierasvuoteelle lueskelemaan kirjaa, ja suljen oven perässäni...

IMG_6145.jpg

IMG_6147.jpg

Liljat on löytö eiliseltä Lidlin reissulta. Mukaan tarttui sekä kimppu liljoja, että kimppu valkoisia krysanteemeja molemmat alle 3 euron nippuhintaan. Vinkkinä vielä, että olin kyllä varsinaisesti kaupassa hakemassa Lidlistä tämän viikon tarjouksessa olleita edullisia lasten askartelutarvikkeita. Kartonkejä, väripapereita ja muovailuvahoja sun muita sai nyt melko edullisesti.

IMG_6174.jpg

IMG_6179.jpg

Mukavaa viikonloppua harmaudesta huolimatta!

Ei enää musta-valkoista

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kuka hätkähti otsikkoa? Olen viime viiikkoina saanut useammasta blogista lueskella kirjoittajien kyllästyneen liian valkoiseen tai mustavalkoiseen sisustukseen. Blogeissa on haaveiltu murretuista sävyistä tai pastelleista, ja epäilty mustavalkoisen aikakauden olevan ohitse. No, kenties joillakuilla on. Minulla taas sisustaminen ei ole koskaan ollut kiinni vaihtuvista trendeistä, vaikka joka kausi tuleekin jotain uutta pientä hommailtua uusista mallistoista. Perusvärit meillä kuitenkin on ja pysyy,mihinkä sitä seepra raidoistaan pääsisi.Joidenkin mielestä mustavalkoiset kodit ovat kylmiä ja etäisiä, mutta minule värien puuttuminen tuo rauhan. Kun töissä touhuaa lähes yhdeksänsadan ihmisen kompleksissa, jossa melutasokin kohoaa välillä taivaisiin, on minusta ihana astahtaa ovesta omaan kotiin, jossa jo ympäristön selkeys saa mielen rauhoittumaan. Ihailen kovin monien maalaisromanttisia koteja, tai seesteisen beigellä sävyllä sisustettuja ympäristöjä, mutta omassa kotonani viihdyn näin. Olen muuten vähän myhäillyt tyytyväisyydestä, kun eräs suurimmista blogi-idoleistani Stylizimo, on päinvastoin viime vuotisten värikokeilujen jälkeen palannut kodissaan vanhaan mustavalkoiseen kuosiinsa. Muuttaisin tuonne Ninan kotiin milloin tahansa. Käykääpä kurkkaamassa, jos ette vielä blogia ole seuranneet.

IMG_5726.jpg

IMG_5698.jpg      IMG_5767.jpg
IMG_5783.jpg      IMG_5849.jpg

IMG_5774.jpg

IMG_5712.jpg

IMG_5709.jpg

IMG_5817.jpg

IMG_5692.jpg      IMG_5759.jpg

IMG_5819.jpg

Kuvituksena räpsyjä työ/vierashuoneesta eräältä taannoiselta viikonlopulta.

Olohuoneen uusi matto

perjantai 15. elokuuta 2014

Osa lukijoista bongasikin taannoisesta Yksi tila-kolme ilmettä-postauksesta olohuoneeseen ilmestyneen uuden maton. Aiemminhan huoneessa oli valkoinen nukkamatto, joka oli kyllä ihanan pehmeä, mutta auttamattomasti liian pieni, sillä se oli hankittu edellisen kodin mittojen mukaan. Kun Jamppa sitten kippasi purkillisen maitosuklaavanukasta matolle, kohtasi mattoparka kohtalonsa. Aikamme pesulahintoja googletettuamme totesimme, että saamme melkein samalla rahalla uuden maton, kuin pesetämme maton tahranpoistoineen. Eipä ole kovin ekologinen toimintamalli, mutta kun suurempi matto oli ollut jo pitkään suunnitteilla, niin nyt oli selkeästi sen aika. Koska olohuoneemme lattiapinta-ala on melkoisen suuri sen vielä yhdistyessä keittiöön ja ruokailutilaan, oli haussa ensisijaisesti 2 x 3 metrin mittainen matto, ja tämä kyllä rajasi vaihtoehtoja valmismattojen osalta kovasti. Isommissa matoissa myös hinta kipuaa helposti yli kipurajan, kun maton nyt kuitenkin oli oltava siinä hintaluokassa, että sen tuhoutuminen Jampan toimesta (ennemmin tai myöhemmin) ei tulisi täysin raastamaan allekirjoittaneen hermoja. 

Tässäpä vaihtoehtoja, joista lähdettiin pohtimaan. Mukana on myös pienempiä mattoja, sillä yksi vaihtoehto oli laittaa kaksi mattoa rinnakkain.

Mainos5.jpg
Mainos6.jpg
14. sekä viime vuoden blogimaailman suosikki Anno Pandora villamatto
Ja jos hyvä haltiatar olisi sponsoroinut, olisi valinta ollut selkeästi 15. Woodnotesin Avenue matto.*

Eli valinnan vaikeutta pukkasi. Kerrattuani kuitenkin vielä maton vaatimuksia, osui lopullinen valinta jonnekin aivan muualle. Totesin nimittäin haluavani yhden ison maton, silllä Jampan pyörteissä kaksi rinnakkaista mattoa eivät vaan olisi tulleet pysymään paikoillaan. Lisäksi maton tuli olla pölyämätön, sillä meidän perheessä kaikki kolme kärsii jonkinsorttisesta allergiasta. Tämä vaatimus sulki muuten niin houkuttelevat villamatot pois. Ja se hinta. Vaikka muutamat listan matoista olisivat olleet niin täydellisiä, ei kukkaron nyörit vaan antaneet periksi. Ja lopulta matto tosiaan löytyi sieltä, mistä en ollut edes yrittänyt etsiä. Askosta. Muilla asioilla liikkeessä pyöriessäni huomasin hyvässä kesäalennuksessa olevan Kioto-maton, ja vaikka materiaalina oleva polypropeliini kuulosti epäilyttävältä, oli matossa kaikki muu niin kohdillaan, että mukaan lähti. Juuri passeli 2 x 2,90 metrin koko, mustavalkoinen väritys ja pölyämättömyys yhdistettynä tarjoushintaan (joka nyt ei valitettavasti ole enää voimassa) sai ostopäätöksen syntymään, ja tyytyväisiä olemme olleet. Lattialeikeissä takamus kyllä vähän kaipailee nukkamaton pehmeyttä, mutta muuten valinta oli melko nappi. Lähikuvaa maton pinnasta näkee parhaiten tuolta Askon omien sivujen kautta, missä mattoa voi tiirailla suurennettuna.

IMG_5983.jpg

IMG_5952.jpg      IMG_5954.jpg

Kuvat on muuten poimittu vanhasta postauksesta. Tällä ensimmäisellä täydellä työviikolla on taas menty sellaista haipakkaa, että ei ole ollu puhettakaan kodin siistimisestä kuvauskuntoon...

EDIT. Hopsansaa. Kollaaseissa oli muutama numero vaihtanut paikkaa, mutta klikkaamalla linkkejä pääsee tutustumaan tarkemmin maton tietoihin, jos joku matoista sattui omaa silmääsi miellyttämään.


(* Kaupallinen linkki.)

My black and white wardrobe

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Tällä hetkellä työn alla olisi ottaa asukuvia viikon varrelta. Vaatekaappini sisältö on käynyt vuosi vuodelta entistä yksioikoisemmaksi, eli mustavalkoteemalla mennään tässäkin asiassa. Ei siis mikään yllätys. että työhuoneen nurkassa kököttävässä puolipitoisten vaatteiden rekissäkin näyttää juuri nyt tältä.

IMG_5719.jpg

IMG_5721.jpg

IMG_5724.jpg

Palailen asukollaasiin sitten loppuviikosta, mikäli kameraan on tallentunut mitään julkaisukelpoista. Sitä ennen työn alla on vielä mattopostaus, jossa lupasin kertoa vähän lisää olohuoneen uudesta asukkaasta. Nyt pitää taas rientää, päivän ohjelmassa kun on tänään jo olleiden työpäivän ja ensimmäisen PT-tapaamisen lisäksi vielä ruuanlaittoa ja kiirehtimistä lastenvaatekutsuille. Huomisiin.