Hyvää Juhannusta

perjantai 24. kesäkuuta 2016

Piipahdan vain pikaisesti toivottamassa kaikille oikein Hyvää Juhannusta, sen jälkeen edessä on pakkailuhommien viimeistelyt ja huomenna se on sitten Arrivederci! Adrianmeren rannikko kutsuu jälleen kerran. Tänään ollaan vietetty rauhaisaa cityjuhannusta perheen kesken, ja aamu alkoi leppoisasti kauppatorilla ruokaillen ja jälkiruokaillen, ja juhannustunnelmasta nauttien. Ihmeen paljon ihmisiä tuntui jääneen juhannusta kaupunkiin viettämään, ainakin mitä voi päätellä torin ihmisvilinästä. Haitari soi ja kielot ja mansikat tekivät kauppansa. Illemmalla kotona grillailtiin ja herkuteltiin, ja nyt alkaa sitten meidän osalta olla jo juhannus vietetty. Blogikin hiljenee loman viettoon ensi viikoksi, mutta palaillaan sitten heti langoille reilun viikon jälkeen. 


Finnish Design Shop Alen 10 parasta | FDS Sale

tiistai 21. kesäkuuta 2016

/If you are into Scandinavian design, go and have a look at the Sale in Finnish Design shop./


Juhannus lähenee ja tänään kaupungilla piipahtaessa sain huomata kivijalkamyymälöidenkin virittelevän jo ensimmäisiä alekylttejään. Minä sen sijaan täsmätiirailen omia suosikkisivustojani, ja nyt tärppäsi FDSn alen alkaessa. Yhden kauan himoitsemani tuotteen bongasinkin heti, mutta päätin keräillä samalla muitakin poimintojani tähän kollaasin muotoon.Tähän poimin vain kymmenen omasta mielestäni parasta löytöä, joista osa jo kotoamme löytyykin ja loput kelpuuttaisin hetimiten, mutta käyhän etsimässä omat suosikkisi täältä. Tällä kerta FDS alesta löytyi paljon juuri pienempiä ja edullisempia design-tuotteita, joilla voi vaikka ilahduttaa sisustamiseen hurahtanutta ystävää juhlapäivänä. Monesti lahjaa antaessa tuntuu hankalalta miettiä, paljonko lahjan pitäisi maksaa, jotta sen kehtaa viedä, mutta takaan, että jos paketista paljastuu vaikkapa Hayn parinkympin kynttilänjalka tai Pantonen kympin muki saajan lempivärisenä, on lahjansaaja yhtä riemuissaan kuin viidenkympin hoitolalahjakortista. Tai ainakin minä olisin.. 

Finnish Design Shop Ale kesä 2016


1. Ferm Living betoniruukku 28,80e (ovh 36)
2.DHS Block valaisin  150,50e (ovh 215)
3. By Lassen Kubus kynttelikkö 109,65e (ovh 129) tai kahdelle kynttilälle messinkisenä
4. Normann Copenhagen Lighthouse lyhty 66,50e (ovh 95)
5. Hay Lup Triangle kynttilänjalka 23,20e (ovh 29)
6. &Tradition Milk valaisin  143,65e (ovh 169)
7. Iittala Nappula kynttilänjalka 23,92e (ovh 29,90)
8. Pantone muki 10,50e (ovh 15)
9. Skandinavisk tuoksukynttilät 21e (ovh 30)
10.Eames DAR tuoli 341,60e (ovh 427)



Arvasitteko mikä on se minun oma ehkä-ihan-pakko-saada-tuote?






* Kaupallisia linkkejä.

Edulliset volyymiripset Oulussa | Volume Lashes

maanantai 20. kesäkuuta 2016

 EDIT    - Studio Kauniina on lopettanut toimintansa. -

Niin se aika rientää. Kaksi viikkoa lomaa jo takana ja viikon päästä on edessä lähtö Italiaan. Yksi tämän viikon kohokohtia ennen reissuun lähtöä on kuitenkin ripsihuolto Studio KauNiinassa. Ripsien huollattaminen jos joku on kyllä joka naisen omaa laatuaikaa parhaillaan, varsinkin, jos kotona sattuu asumaan taukoamatta puhua pulputtava nelivuotias. Viime huollossa taisin rentoutua niin hyväksi, että tein kyllä jo nukahtamisten epävirallisen maailmanennätyksen, kun vajaan kahden tunnin aikana ehdin säpsähtää hereille ainakin viidesti. Siinäpä onkin yksi hyvän ripsihuoltajan (tai kampaajan tai hierojan) merkki. Osaa tunnistaa milloin asiakas on juttutuulella, ja milloin taas haluaa vain vaipua omiin ajatuksiinsa.
studio kauniina oulu
Viikko sitten käväisin vierailemassa Studio KauNiinan avoimien ovien päivillä. Studio sijaitsee mitä viehättävimmällä alueella Oulun Raksilassa, joka varsinkin näin kesällä on aivan upean tunnelmallista seutua. Sijainnin etuihin kuuluu se, että sinne on äärimmäisen nopeaa hurauttaa moottoritietä pitkin. Itsekin pääsen paikalle sekä kotoa että töistä alle kymmenessä minuutissa. Lisäksi pysäköinti on ilmainen, eikä keskustahoitoloiden tavoin joudu maksamaan parin tunnin huollosta vielä vajaata kymppiä päälle pysäköinnistä.
studio kauniina oulu
Avoimien ovien päivänä oli sekä vanhoilla että uusilla asiakkailla mahdollista tulla paikan päälle jutustelemaan Niinan, Saran ja Anskun kanssa ripsienpidennyksiin sekä rakennekynsiin liityvistä asioista, ja lisäksi paikan päällä oli tuotteitaan esittelemässä myös Mary Kayn edustaja sekä Party Liten edustaja. Eipä ole minunkaan kätöset ollut pitkiin aikoihin olleet yhtä pehmeät kuin oli Mary Kayn tuotteilla tehdyn käsihoidon jälkeen.
Studio KauNiinan etuihin kuuluu sijainnin ja loistavan palvelun ja ammattitaitoisuuden lisäksi ehdottomasti hinta. Kuluja karsimalla yritys pyrkii pitämään hinnat meille asiakkaille kohtuullisina, ja tämä jos mikä on hyvä syy valita juuri kyseinen hoitola. Olen kuullut monien nykyisin laittavan ripsienpidennykset yksityisillä henkilöillä, jotka pyörittävät toimintaa kotoaan käsin, mutta itse ainakin ehdottomasti haluan käydä nimenomaan koulutetulla ripsihuoltajalla, jossa saan kuitin palvelusta, ja voin myös luottaa siihen, että tuotteet ja välineet ovat asianmukaisia ja hygieenisiä. Itselläni on äärimmäisen herkät silmät, ja käytyäni nyt kevättalvesta saakka Studio KauniiNan Saralla olen ollut ripsiini erittäin tyytyväinen. Olen ehtinyt "ripsiurani" aikana käydä hyvinkin monella eri ripsiteknikolla, ja monen käsittelyn jälkeen olen joutunut kärsimään tunteesta, että  liimaa valuu silmään, mutta Saralla käydessäni ripsien kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Lisäksi kotipalveluihin verrattuna olen valmis maksamaan muutaman euron lisää myös siitä tietystä luksuksen tunteesta, kun kallistaa päänsä viihtyisesti sisustetun hoitolan oikealle hoitopöydälle.
Kukkuluuruu! Tämän kummempaa omakuvaa ei tällä(kään) kertaa tullut napattua...
Jos siis olet harkinnut ripsienpidennyksiä, käyhän tykkäämässä Studio KauNiinan Facebook-sivuista, missä Niina ja Sara ilmoittelevat joka viikko vapaista ajoista ja muista hoitolan kuulumisista.

Klassisen tyylin kulmakivet (Designer) Alesta | Fashion Sale

perjantai 17. kesäkuuta 2016

/The best fashion Sale is here,be quick./

Okei, Olen vanha. Tämä ajatus on nyt viime kuukasina hiertänyt kuvittellisena kivenä kengässäni. Erityisesti vaatekaupoissa kierrellessäni saatan ensi alkuun rynnistää innolla hipelöimään rekillä roikkuvia uutuuksia, ja todeta sitten hetken päästä huokaisten itselleni, että Listen Up, you can't pull that off anymore... Vaikka mieli on ikinuori, on ollut pakko jättää se pilottitakki ja off shoulder- paidat kauppaan. Mutta vaatteisiin kohdistuva intohimoni sen sijaan noin ylipäätään ei ota laantukseen, joten yritän nyt vaan kohdentaa sen hieman paremmin. Pinterestin Fashion-kansiosta voittekin bongailla mitä minä haluan kaapistani ehdottomasti löytyvän, ja mieluiten mahdollisimman laadukkaina versioina. Eli kun Booztilla alkoi (designer)ale, minä olin enimmäisenä jonossa. Kokoilin löydöistäni ideakollaaseeja ja minähän en olisi minä, jo en suuntaisi katsetta jo hieman syksyynkin. Osa vaatteista toimii mainiosti vuodenajasta toiseen, ja kun värimaailma on hillityä, on yhdistely muutenkin helppoa.

Kevääseen ja kesään...

boozt ale

boozt ale_2
Syksyyn ja talveen...
boozt ale_3
boozt ale _4

Ralph Lauren laukku / Clarks avokkaat / Bianco nahkasaappaat / ballerinat Stylesnob / tennarit Converse / bleiseri /  musta trenssi / By Malene Birger hame / suorat housut / mustat Tiger of Sweden farkut /valkoinen hihaton pusero /  puuvillapaitapusero /raidallinen puuvillatoppi /merinovillaneule / pikkumusta /musta toppi / pikkulaukku By Malene Birger /By Malene Birger Grinola laukku / Tiger of Sweden avokkaat / Vagabond nahkanilkkurit / Tommy Hilfiger kiilakorot  /beige trenssi / villakangastakki /siniset  Levis farkut /  villakashmirneule /




Mitä sinä ajattelit metsästää tämän kesän alennusmyynneistä?

Maailman paras meikkipohja | Joe Blasco

torstai 16. kesäkuuta 2016

/ I am starting to be convinced that the best make up base ever is Joe Blasco. have you tried it?/

Takinkääntäjä täällä päivää. Osa kenties muistanee, kuinka olen pitkään julistanut panostavani kosmetiikassa vain ihonhoitotuotteisiin, mutta käyttäväni meikkituotteissa pääsääntöisesti markettitavaraa. Minulla on kuitenkin ollut ikuisuuksien ajan ongelmia ihoni kanssa, ja jaksankin aina valittaa ystävilleni kuinka väärin se on, että samassa naamataulussa jossa ilmenee jo iän tuomia juonteita yhä ja edelleen viihtyvät myös finnit ja mustapäät. Argh! Täydellisen meikkipohjan metsästäminen on siis ollut ikuisuustehtäväni, kunnes nyt keväällä erään messutarjouksen innoitamana päätin vihdoin ja viimein panostaa Joe Blascon klassikkomeikkivoiteeseen. Kakkumaiseen muotoon pakattu tanakanoloinen meikkivoide on tähän saakka ollut ylistyksestään huolimatta mielestäni lähinnä epäilyttävä, mutta epätoivoissani päätin vihdoin kokeilla. Ja onneksi kokeilin. Blascon voide sisältää nimittäin niin paljon pigmenttiä, että jo pikkuisella nokareella, jonka levitin meikkisienellä kaikki epäpuhtauden merkit katosivat iholtani kuin taikaiskusta. 
joe blasco loose powder
Kovinkaan kauaa en siis epäröinyt, kun joku kosmetiikkakeiju oli ilmeisesti ajatuksen voimalla vienyt tämän oivallukseni eteenpäin, ja sain tiedustelun olisinko halukas kokeilemaan Blascon irtopuuteria ja kivipuuteria, ja oi mahtavuutta! Ensmmäinen irtopuuteri joka oikeasti tulee purkista ulos niitä pikkureikäsistä, jotka kannessa on (yleensähän ne tuppaavat tukkitumaan heti ensikäytössä) ja höyhenenkevyt puuterivippa, jolla meikin saa tasoiteltua iholle kauniisti. 
joe blasco
Blascon kivipuuteri on myös ensimmäinen, joka todellakin vastaa määritelmää Transparent (tosin tämän Blascon sävy on nimeltään No color). Puuteri, joka on täysin väritön tarjoaa mitä oivallisimman keinon korjailla meikkiä päivän mittaan ilman että huolella tehdyt varjostukset ja poskipuna olsivat enää suttuinen muisto.
joe blasco pressed powder
Joskus on siis näemmä pyörretävä kelkkansa ja myönnettävä, että on ollut väärässä kaikki nämä vuodet. Tästä lähtien minä ja Blasco ollaan erottamaton pariskunta, vai mitä sanot? Huomaatko alla olevasta kuvasta ne kaikki lukuisat näppyläni ja ihon värivirheeni? ja ehei,  älkää luulkokaan, että tulossa olisi myös se ennen-kuva, sen verran karsea peikko sieltä peilistä nimitäin aamuisin katselee. (Tosin tätäkin kuvaa katsoessa tuli mieleen, että tukallekin olisi ehkä voinut tehdä jotain...)

Gluteenittomat Chia-sämpylät (G,M)

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

/Found myself baking some chia rolls and they turned out to be delicious./

Pahoitteluni hiljaisuudesta. Instaa seurailevat jo tietävätkin, että olen viime päivät taistellut uuden tietokoneeni kanssa, jonka hankin tämän vanhan ja hyvin palvelleen alkaessa vetelemään viimeisiään. Sitä vaan kun sattuu tuo tietotekninen peukalo olemaan keskellä kämmentä, niin kaikki pitää opetella kantapään kautta, ja erinäiset ärräpäät ovatkin täällä lennelleet. Tälläkin hetkellä mokoma tuolla surisee ja päivittää jotain päivitystä yksi kautta miljoona, joten yritetääs vielä pärjätä tällä vanhalla masiinalla hetki.

Muutama ilta sitten taivaalta ripotteli vettä tavalliseen kesäiseen tyyliinsä ja huokailimme jälleen kerran ruokainspiraation perään. Kumpikaan talouden aikuisista kun ei näin kesälomaisin jaksaisi millään pohtia sitä perimmäistä mitä tänään syötäisiin -kysymystä, ja tuntuu, että kaikki tulee jo korvista. Koska jääkaapista sattui kuitenkin löytymään yksi sen vakioasukkaista, eli jauhelihapaketti, päätin, että tänään syödään kotitekoisia hampurilaisia. Ongelma oli vaan se, että (gluteenittomat) sämpylät puuttui. No eihän se auttanut kuin tehdä niitä, ja jostain syystä keksin, että kaapin perukoilla niin ikään asusteleva chia-siemen pussikin pääsee näyttelemään päivällispöydässä olennaista osaa. Googlailin reseptejä, ja päädyin jälleen kerran soveltamaan useamman eri reseptin yhdistelmää sen mukaan, mitä muuta kaapista löytyi. 
chiasämpylät

Ja kas näin

0,5 dl chiasiemeniä
2 dl tattarijauhoa
2 dl kaurajauhoa (löytyy yleensä kaupan gluteenittomasta hyllystä, tai voit itse tehdä blenderissä hiutaleista)
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
yksi pussi kuivahiivaa
n. 1 tl (ruusu)suolaa

Laita chiasiemenet turpoamaan veteen vähintään 10 minuutiksi ja sekoita sillä välin kaikki kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos chiaseokseen siivilöiden ja sekoita koko ajan isolla lusikalla. Loppuvaiheessa lisää öljyä tarpeen mukaan. Kohota hetkinen keittiöliinan alla lämpimässä paikassa. Muotoile jauhotetuin tai öljytyin käsin (gluteeniton taikina on hyvin tarttuvaa ja venyvää, älä ihmettele) sopivan kokoisiksi sämpylöiksi. Tästä määrästä tulee n. 6 pientä tai 4 isoa sämpylää. Kohota vielä hetki ja paista uunissa keskitasolla n.225 asteessa n. 15 minuuttia.
chia sämpylät gluteeniton
Ja tulipa hyviä. Paljon parempia kuin ravintolan hampurilais-sämpylät. Pihvit maustetiin tuoreilla mintunlehdillä, jotka ovat toivottomista viherpeukalontaidoistani huolimatta selvinneet terassillamme. Ja sitten vaan hampurilaisen väliin mitä mieli tekee. 
chia hampurilainen
ps. Kuvan luomus on miehenpuolen, ei minun. Kuka laittaa hampurilaisen väliin jalapenoja....?

Luo mustavalkoinen kesätyyli kotiin ja vaatekaappiin | Sale

torstai 9. kesäkuuta 2016

/Summer Sales are about to start.../

Tänään alkoi alehaukan nenänpäää väräjämään siihen malliin, että nyt alkaa kohta tapahtua. Ja niinpäs sitten sattuikin, että Ellos ilmoitti ystävällisesti sähköpostiviestillä kesäalemyyntien alkaneen. Parhaimmillaan aleprosentit on näin heti jo alkajaisiksi -50%, eli kiirettä saa pitää jos meinaa ehtiä mukaan apajille. Ja sieltäpä sitten poimimaan parhaat päältä. Eli jos satut jakamaan intohimoni mustavalkoiseen, tässä muutama vinkki parhaista löydöistä kodin ja muodin saralta. Lisää kodin tuotteita löydät täältä, ja muodin täältä.

Kotiin

Ellos ale koti


Penny hyllykkö / Rossy lattiavalaisin / Marble pöytävalaisin / Hamburgö tyynyliina / Satiinilakanat / Pellavainen päiväpeite / Piilolenkkiverhot / Hamar puuvillamatto / Day Home hurrikaanilyhty / Lieriötyyny / Pellavapöytäliina / kylpyhuoneen matto / Premium pyyhkeet

Ja vaatekaappiin
Ellos ale naiset muoti


pliseerattu hame / neule / musta neule / pellavapusero /kaksivärinen puserosaronki / kaulukseton takki / sifonkimekko / bikiniyläosa / bikinialaosa / niittiballeriinat / sandaalit / sandaletit / kangaskassi /






(*Kaupallisia linkkejä.)

Pienen kaksion sisustus | How to decorate a small apartment

maanantai 6. kesäkuuta 2016

/ Last week I promised a few more photos of a small apartment I decorated a while ago. This is how it turned out./

Aika rientää ja viikot vaihtuu. Lupailin jo viime viikon alussa lisää kuvia pienen kaksion sisustuksesta, jossa kaikki tarvittava on saatu mahtumaan hyvinkin minimaalisiin neliöihin. Lupailin myös muutamia vinkkejä, mutta niihinhän toki kannattaa suhtautua varauksella. Jokaisella on oma sisustusmakunsa, ja omat värinsä, jotka miellyttää silmää, joten se mikä on toiselle kodikasta voi toiselle olla ihan kauhistus.

1. Pidä päävärit vaaleina.
kaksion sisustus
Vaikka omat lempivärit olisivat maanläheisiä tai tummanpuhuvia, ne eivät välttämättä ole pieneen tilaan se paras valinta. Tummat yhtenäiset seinäpinnat tai vaikkapa suuri musta matto saa tilan tuntumaan selvästi pienemmältä. Kun päävärit pitää vaaleina, voi omia lempivärejään tuoda tilaan pienemmässä muodossa vaikkapa sohvatyynyin, kukkasin tai pöytäliinoin.

2. Mieti mikä on ehdottoman tärkeää
ikea hack pöytä
Tässä tilassa todettiin, että tarvetta on sekä työtilalle että tietenkin ruokapöydälle, mutta neliöiden vähyyden vuoksi toiminnot yhtenäistettiin. Ikean pöytälevystä ja pukkijaloista tehty pöytäryhmä on myös niin kevyt, että sitä on tarpeen tullen helppo liikutella paikasta toiseen ja halutessaan kasvattaa pöydän kokoa tulevaisuudessa, se olisi helppoa vain hankkimalla suurempi pöytätaso jalkojen päälle. Tämä pöytänen on myös helposti  siirrettävissä vaikkapa  parvekkeelle kesäisiä illanistujaisia varten. Mieti siis mitkä toiminnot on juuri sinulle niitä tärkeimpiä, ja mistä voisi tinkiä. Tarvitaanko aina isoa työpöytäkokonaisutta hyllyköineen, vai voisiko tarvittavat työvälineet, kynät ja vihkot säilyttää vaikkapa siirreltävissä olevassa laatikossa?

3. Millaisia tarpeita pienelle kodille asetat
skandinaavinen sisustus
Haluatko pienistä neliöistä huolimatta panostaa isoon löhösohvaan, jos pidät vaikkapa elokuvien katselusta tau kirjojen lukemisesta omassa rauhassasi vai käykö luonasi paljon ystäviä, joille olisi myös hyvä varata istuinpaikkoja? Lisäistuimina toimivat vallan hyvin vaikkapa kevyet ja edulliset pinottavat jakkarat, tai miksipä ei vaikka lattialle heitetyt jättimäiset istuintyynyt?

4. Panosta yksityiskohtiin
harmaa sohva
Pienessä kodissa ei kannata kuorruttaa kaikkia pintoja muistoesineillä ja koristeilla, vaan kannattaa valita muutama juuri itseä puhutteleva yksityiskohta ja panostaa siihen. Valitse vaikkapa itseäsi miellyttävä näyttävä valaisin tai värikäs leikkokukkakimppu kertomaan muille jotain kodin asukkaastaan tai ripusta seinälle muutama posteri kehystettynä.

5. Valitse valo

Verhoja valitessa kannattaa miettiä onko kodissa minkäkokoiset ikkunat ja onko niitä vain yhteen suuntaan. Silloin kannattaa valita valoaläpäisevät voileeverhot, jotta luonnonvalo pääsee kiertämään kotia. Myös valaisimien määrää ja sijoittelua kannattaa miettiä, sillä täällä meilläpäin kun luonnonvalosta ei vuoden aikana kovin kauaa ehdi nautiskella. Syksyn ja talven tullen on hyvä, jos kodista löytyy erilaisia valaisimia eri korkeuksilta ja erilaisella valaisuteholla varustettuna, jotta niillä on helppo säädellä tunnelmaa. Tästä stailauskohteesta puuttuu kattovalaisimet kokonaan, mutta jo pötävalaisimella ja lattiavalaisimella saa paljon aikaan.


valkoinen sisustus

Tällaista tällä kertaa. Minkälaisia sisustusvinkkejä sinulla olisi laittaa jakoon?