Olipa kerran kesä | Summer time

tiistai 26. heinäkuuta 2016

/So it has been quiet here in the blog lately. But something happened. Summer./


Lupauksia lupauksia. Saahan sitä lupailla bloggaavansa ahkerammin, mutta kun kesä pääsee yllättämään, unohtuu lupaukset. Meillä, jotka emme tästä hommasta saa palkkaa vaan kirjoittelemme ja kuvaamme vaan harrastuspohjalta ei ole niin suuria paineita päivittää blogia päivittäin. Tai näin ainakin itse ajattelen. Tosin moni seuraamani bloggaaja on kesälläkin ahkeroinut, kiitos teille, sillä tiedän tarinoidenne ja kuvienne kera iltaisin ipadin kanssa sänkyyn kellahdan.

Kesä alkaa olla lopusuoralla, ja millainen loppusuora se onkaan. Ei sitä ihan joka vuosi saa lukea sääennustetta, joka lupaa moneksi viikoksi +25 asteen lämpöä ja trooppisia öitä. Nytkin piti iskeä kiinni näppäimistöön kun Jamppa vielä nukkuu, että pääsemme sitten starttamaan kohti rantaa hänen herättyään. Pienellä on edessään viimeinen lomaviikko, ja ensi maanantaina alkaisi taas totuttelu päiväkotiarkeen. Tosin Jamppa ilmoitti minulle, ettei aio enää palata tarhaan, enkä minä saa palata töihin. Ilmeisen mukavaa on siis lomalla ollut. Kesän parhautta on nimenomaan niinäkin monina sateisina ja tuulisina aamuina ollut hitaat herätykset pikkumiehen kanssa, kun aamupala on saattanut kestää hyvinkin puolitoista tuntia ja sen jälkeen on käperrytty sohvaan sylikkäin piirrettyjen pariin ennen päivän muita touhuja. Samoin kuin viileiden itapäivien pelimaratonit. Aika huikeaa on ollut saada viettää aikaa Afrikan tähden ja muiden lautapelien ja korttipelien ääresssä, kun tenava on vihdoin sen ikäinen, että niitä ihan oikeilla säännöillä voidaan pelata. Minä kun en ole oikein pikkuautoilla leikkivää tyyppiä. Myös yhteiset pyöräretket on kuuluneet parin viime viikon aikana ohjelmistoon, kun apurattaat sai vihdoinkin kyytiä. Niin se vaan aika on huristellut eteenpäin, että metrin mitta on kasvanut mitastaan ohi ja oppinut tänäkin kesänä niin monia uusia taitoja.

Mutta nyt saa ajatuksenvirta riittää. Taidan ryömiä tästä hetkeksi kaveriksi Jampan viereen herättelemään tätä uuteen päivään. Ihanaa kesäpäivää!




Mustavalkoinen työhuone | IKEA

maanantai 18. heinäkuuta 2016

/Just happened to notice a few days back that quite a lot of the furniture and details in my guestroom is currently from Ikea./



No niin, tänään vihdoin lisää niitä kuvia yläkertaan siirtyneestä työ/vierashuoneesta. Kun huoneita pyöriteltiin kotonamme ympäri toukokuussa, oli alakertaan jätettävä massiivinen mappikaappi, sillä sen kantaminen yläkertaan ja tiukassa kurvissa kaiteen yli nostaminen olisi vaatinut vähän turhan paljon voimainponnistuksia. Tämä ratkaisu tosiaan saikin aikaan sen, että jouduin pistämään marittamiseeni vauhtia, kun kaapissa majailleet kymmenet mapit oli käytävä läpi. Kaappi jäi siis alakertaan toimittamaan lelukaapin virkaa, ja minulle työhuoneeseen jäi ennen lakanasäilytyksenä toiminut pikkuruinen Ikean senkki. Ja kyllä sitä paperia sitten lähtikin jätesäkkitolkulla kierrätykseen, kun sain kaikki läpikäytyä. Tämä työ/vierashuone edustaa nyt sitä ihan ensimmäisenä täysin valmiiksi saatua kohdetta, jossa kaikki jäljellejääneet tavarat todellakin konmarimaisen ajattelumallin mukaisesti tuottavat iloa. (Vinkkinä muuten, että monen marittajan vaatteiden karsimisinspiraationa toimivaa kirjaa Hyvän Mielen Vaatekaappi saa nyt superedulliseen hintaan täältä.)
oliivipuu
Senkki majailee heti oven viereisellä seinällä, ja lakanat sieltä päätyivät samassa huoneessa olevan vaatekaappini hyllyille. Tämä oli ihme ja kumma kyllä mahdollista sen jälkeen, kun sain myös vaatteista osan karsittua. Senkki on vanha löytö Ikean poistopisteestä ja hankittiin aikanaan sen takia, että siinä on liukuovet. Kun aiemmin huoneessa oli senkkiä vastapäätä jättiläismäinen parisänky, ei tavalliset kaapinovet olisi mahtuneet siellä aukeamaan.
mustavalkoinen työhuone
Työpöytä huoneessa on uusi (tosin jalat siis käytettynä ostetut). Vanha työpöytämme matkusti makuuhuoneeseen ja Jampalle on myös hankittu kierrätysversiona oma työpöytänsä samalla kun huonerumban yhteydessä päivittelin Jampan huonettakin hieman isommalle pojalle sopivaksi. Tämä Ikean pukkijalkapöytä toimii pienessä huonessa keveytensä vuoksi mainiosti, ja eipä tule halua jemmata kaikennäköistä pientä pöytälaatikoihin kun niitä ei ole...
ikea työhuone
Se sitten mihin jemmaillaan, on myös Ikeasta lähtöisin. Pluggis lehtikotelot ovat juuri passelit säilömään akuutisti käsillä olevia papereita ja saman sarjan kannellinen pikkulaatikko pöydällä piilottaa sisuksiinsa aina tarvittavat teipin, rei'ittimen jne.
ikea työhuone valaisin
Myös työvalaisin on Ikeasta. Arvoin keväällä näitä hankkiessani hyvän tovin tämän mustan ja kromisen välillä, mutta niinhän se musta vei taas voiton. Vanha Pentikin pallojalkalamppu alkoi jostain syystä jo kauan aikaa sitten tuoksahtamaan sellaiselta palaneelta sähköltä (tosi tieteellisesti määritelty, mutta paremminkaan en osaa hajua kuvailla. Oletin kuitenkin, että lienee aika hankkia uusi lamppu.)
mustavalkoinen työhuone
mustavalkoinen makuuhuone

Tällaista täällä siis nyt on. Kun kaikki ylimääräinen on siivottu pois, niin työntekokin toivottavasti taas syksyn tullen maistuu paremmalta. Jos sinulla sattuu olemaan blogi ja olet saanut jonkun huoneen konmaritettua loppuun saakka, laitahan linkkiä kommenttiboksiin, tulen mielellään kurkistelemaan miltä teillä näyttää. :)








(Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)

Lastenvaatteita superedulliseen hintaan | Final Sale

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Arvatkaapa iskikö toissailtana mammuttimainen morkkis, kun tajusin, että en tämän kesän virtuaalisilla alennusmyyntikierroksillani ollutkaan hankkinut Jampalle valmiiksi seuraavan koon vaatteita niinkuin olen yleensä aina tehnyt. Erityisesti ulkovaatteissa säästää pitkän pennin, jos haluaa saada laadukkaat ja vedenpitävät kamppeet. Tällä hetkellä on meneillään jo alen loppurysäykset, mutta onnistunpa pelastamaan Jampalle vielä Reimalta Reimatecin välikausivaatteet ja Lekmeriltä sadevaatteet. Huh. Jos teillä on päässyt käymään samanmoinen unohdus, on nyt jos koskaan aika toimia. Kokoja on enää hyvin hintsunlaisesti jäljellä. Tällaisia meille olisi nyt kuitenkin tulossa.

lastenvaatteet ale


1. Reiman sadeasu -30% + loppurysäyksen lisäale -10% voimassa 19.7 klo 10 asti koodilla 10EXTRA1607FI              (Kaikki loput sadevaatteet täällä.)

2. Kumisaappaat, Viking -30 + -10% (Kaikki alekumpparit täällä.) Lenkkariosastollakin oli muuten aika edullisia tennareita jäljellä, muunmuassa Turtles-lenkkareita pojille ja Frozen-lenkkareita tytöille. 

3. Fleecetakki -50% + -10%  ja fleecehousut (kaikki Lekmerin alehintaiset ulkovaatteet täällä)

4. Reimatecin takki -40% ja housut


On ne vaan nämä poikien vaatteet välillä vähän synkänlaisia, tyttöjen vaatekollaasi olisi ollut varmasti paljon kauniimpaa katseltavaa, mutta kun Jampallakin alkaa jo olemaan vankkoja mielipiteitä vaatetuksestaan, on mitään taivaansinistä enää turha ehdottaa. Paitsi jos siinä sattuu olemaan Spidermanin kuva...







(Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)





Valkoista vierashuoneessa ja mietteitä kodinraivaamisesta | White Bedroom

tiistai 12. heinäkuuta 2016

/Our guest bedroom is pretty white at the moment./


Helteisen päivän iltaa! Mielenkiintoisia sääilmiöitä on tänäänkin koettu, kun kesken kirkkaimman kesäpäivän römähti taivaalta yht'äkkkiä yllättäin niskaan rankkasadekuuro.Vieläkään en tajua mistä se tuli, kun pilviä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Meinasi vähän pukata kiireen puolelle kaapaista kännykkä ja kaikki muut tykötarpeet kainaloon, mutta onneksi en sentään ollut kotipihaa kauempana aurinkoa palvomassa. Parituntinen kirjan kanssa lämmöstä nautiskellen tulikin tarpeeseen näin koko huushollin raivaamisen loppusuoralla. Olen kesän aikana läpikäynyt sellaisen määrän tavaraa, vaatetta ja roinaa ettette kuule uskoisikaan. Kuka kumma säilyttää esimerkiksi lukioaikaiset muistiinpanonsa hautautuneena mappeihin vaatehuoneen perukoille. Etenkin, kun niistä opinnoista alkaa olla aikaa jo sen kaksikymmentä vuotta... Ainoita asioita, joista Marie Kondon kanssa (kirjaa on muuten taas saatavilla, jos tämä mestariteos on jäänyt jostain syystä vielä lukematta) suvaitsen olla erimieltä ovat valokuvat. Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, että Kondon kodinraivaamisoppien mukaan valokuvat pitäisi kaikki irrottaa kansioistaan, ja säästää vain ne tärkeimmät muutamat kappaleet sievässä pinossa laatikossa. Minulla on valokuva-albumeita todella monta, ja lisää on tulossa kunhan saan aikaiseksi teettää taas paperikuviksi muunmuassa Jampan edistysaskeleita vuosien varrelta sekä parhaimpia lomaotoksia. Ja ihan aidosti tykkään myös selailla niitä kaikkein vanhimpia albumeja, joissa nuoruusvuosien ajaltakin esiintyy henkilöitä, joitten kanssa en nyttemmin ole enää missään tekemisissä, mutta oi niitä muistoja mitä kuvat mieleen tuovatkaan. Kunhan projekti tämän viikon loppuun mennessä valmistuu, voin sitten raportoida enemmänkin siitä, mistä kaikesta olen onnistunut luopumaan, ja missä kaikessa Marien opeissa olen puolestaan jossain määrin jättänyt itselleni harkinnanvaraa.

Yksi eniten iloa tuottavista huoneista kotona on kuitenkin tällä hetkellä kokonaan läpikäyty työ/vierashuoneemme. Muutettuaan yläkertaan huone koki myös muutaman huonekalumuutoksen, joista lisää tulossa myöhemmin tällä viikolla. Tämänpäiväisen turinointini kuvituksena sen sijaan toimii vierassänky. Koska auringonmokoma tuppaa näin pohjoisessa Suomessa herättämään tillottamalla iloisesti ikkunasta jo aamukolmen aikaan, on molemmat yläkerran makkarit ollut pakko varustaa mustaakin mustemmilla täyspitkillä pimennysverhoilla. Jotta noin yksitoistaneliöinen huoneentynkä ei tästä vallan synkistyisi, on kaikki muut suuret pinnat huoneessa vastaavasti valkoiset. Päiväpeitteestä olen varsinkin näin kesällä tinkinyt, ja sängyn päällä köllötteleekin vain Ikean ohuempi Ofelia puolittaisena suojana, ja petauksena toimii nämä maailmanparhaat lakanat. (jos satuit näihin tykästymään, niin koodilla 345403 saat niistä 30% alennusta)
white bedding
ikea ofelia
valkoinen makuuhuone
white bedroom
eames rar keinutuoli

Ps. Olenkohan ainoa, joka ei voi luopua vanhoista naistenlehdistäkään ilman, että ne pitää ensin selata vielä kerran läpi, josko joku juttu olisi sitten kuitenkin vielä säästämisen arvoinen...?






(Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.)

Lomalta viimeinkin | Kuulumisia ja Kokemuksia Hotel Madison Cattolica

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

/Back to Finland. And by the way, if you are looking for a very good hotel for a reasonable price in Cattolica Italy, I recommend Hotel Madison. /

No sehän vähän venähti. Blogiloma siis. Palailimme Italian reissulta Ouluun jo viikko sitten sunnuntaina, mutta tähän virtuaalikynään tarttuminen on ottanut aikansa. Syynä tähän on mitä mainioimmat konmarituskelit! Siinä missä koko muu Suomi tuntuu valittelevan sosiaalisessa mediassa joka päivä jatkuvia kaatosateita, olen minä joka aamu kurkannut varovasti säleverhojen raosta ja todennut, että jeeee, vieläkin saa jatkaa kaappien siivoamista. Hullu kuin pullosta tullut, tiedetään, mutta viikko auringossa antoi kummasti lisää virtaa tähän jo varhaiskeväällä alkaneeseen kodin raivaamisprojektiin. Tällä viikolla olen jo onnistuneesti kaupustellut kaksi Ikean kassillista omia vaatteitani, pieneksi jääneen päiväpeitteen ja Jampan leluja. Jamppakin rientää jo sukat makkaralla ovelle ovikellon soidessa kun tietää, että jos ostaja on hakemassa leluja, hän saa laittaa rahat omaan lompakkoonsa. Nyt to do-lista alkaa ilahduttavasti olla jo loppusuoralla, joten jospa tässä piisaisi aikaa taas blogillekin.
cattolica
Mutta että aiheeseen. Viikko Adrianmeren rannikolla Cattolicassa oli kaikin puolin onnistunut. Aurinko hymyili pilvettömältä taivaalta koko viikon, ja hotelli, jossa vierailimme edellisen kerran kuusi vuotta sitten oli itse asiassa jopa petrannut entisestään palvelutasoaan ja ravintolaansa. Suosittelen siis lämpimästi kaikille kenties loppukesän matkaa miettiville Hotel Madisonia. Hotellin paikallinen luokitus on 4 tähteä, mutta Aurinkomatkojen luokitus on 3+. Huoneet ovat pienet, mutta hyvin siistit, hotellissa on uima-allas ja ilmaiset aurinkovuoteet ja allaspyyhkeet ja tarvittaessa palvelua saa koko henkilökunnalta englanniksi. Itsehän asioin mieluiten tönkköitaliallani, koska yritän edes jossain määrin pitää kielitaitoa yllä, mutta Italian matkoilla ei koskaan voi pitää oletusarvona henkilökunnan englannin kielen taitoa. Meillä oli matkalle varattuna täysihoito, eli pakettiin kuuluu monipuolinen aamiainen, neljän ruokalajin lounas, ja neljän ruokalajin illallinen. Ruoka on aitoa paikallista, eli aiemmin Italiassa käymätön saattaa kyllä hetkeksi hätkähtää lautaselle ilmestynyttä mustekalaa tai pastakastikkeessa köllötteleviä lehtikaalin palasia, mutta jokaisella ruokailukerralla saa annoksensa valita neljästä eri vaihtoehdosta, eli aina löytyy jotakin jokaiselle. Hotellilla järjestettiin lisäksi parina iltana viikossa ohjelmaa lapsille, ja Jamppakin oli silmät pyöreänä eräänä iltana Madagasgarin Pingviinit -illassa kun jättikokoiseen leijonapukuun pukeutunut italialaisheppu tuli jututtamaan altaan reunalla.
hotel madison cattolica
hotel madison cattolica
hotel madison cattolica
Cattolica lomakohteena soveltuu erinomaisesti rauhallisemmasta lomasta nauttivalle matkaajalle sekä lapsiperheille. Ero kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan henkiseen kotikaupunkiini Riccioneen on ainakin omasta mielestäni huomattava. Riccionen puolella matkailevat selkeästi nuoremmat matkailijat ja kaupunki pitää muutenkin yllä hieman trendikkäämpää ja enemmän luksusmaista imagoa kuin kotoisenoloinen kalastajakylänaapurinsa. Silti rantaelämää etsivälle ei kohteen valinnalla ole juuri väliä, sillä sama upea hoidettu ja täysin palveluin varustettu hiekkaranta palvelee läpi molempien kaupunkien aina Riminille saakka. Rantatuoleja vuokratessa tosin Cattolica on jälleen hieman edullisempi. Rantapalvelut on muuten  on yksi merkittävä ero esimerkiksi Kreikan rantalomakohteisiin verrattuna, sillä Kreikan ja Itaian rannoista ei voi edes puhua samana päivänä. Rannoilta kun löytyy Italiassa aurinkovuoteiden lisäksi suihkut, wc:t, pukukopit, uima-altaat, lasten leikkipaikat ja ravintolat, eli kaiki mitä täydelliseltä rantalomapäivältä voi vaan toivoa.
cattolica
cattolica
Bongaa kuvasta oman tiensä kulkija... mihin sitä äitiä tarvitaan...
cattolica spiaggia
cattolica beach
cattolica ranta
viale dante cattolica
Me keskityimme tällä lomalla lähinnä auringonpalvomiseen ja rauhalliseen oleiluun, mutta aktiviteetteja etsivällekin rannikkokaupungeissa piisaa puuhaa. Lähistöltä löytyy mm. eläinpuisto, vesipuisto, merimaailma jne. Omat retket typistyivät tosiaan tällä kertaa puolipäiväreissulle Riminin jättiläismäiseen ostoskeskuskeen Le Befaneen (laukku- ja kenkäostoksilta ei tälläkään kertaa hyvistä aikomuksista huolimatta vältytty...). Yhden illan vierailimme Riccionen puolella moikkaamassa siellä kesämökkeilevää tuttavapariskuntaamme (terveisiä vaan J&J). Ja kuten sanottua Riccione puolella kaiki tehdään vähän isommin, vai mitäs tykkäätte alla olevasta karkkikaupasta?
riccione
Jos teillä heräsi kysymyksiä matkaan liittyen, niin laitelkaahan tulemaan, vastailen mielelläni. Muuten jatketaan tutummissa sisustusaiheissa sitten ensi kerralla.